Organisatiebureau De Nieuwe Aardehome agenda lezingen filmvoorstellingen workshops inschrijven wie zijn wij? indrukken links

Indrukken


Evert van de Ven: Eckhart Tolle; bewustzijn en levenskunstDeze avond, 15 januari 2007, werd gehouden in Het Huis Verloren. Evert vertelde over de visie en werkwijze van Eckhart Tolle. Hij vertelde over de functie van het denken, de gewoonten in ons dagelijks leven en hoe deze beperkend kunnen werken in ons doen en laten. Hij gaf daarbij tips hoe je hier los van kunt komen en hoe vorm te geven aan een leven dat meer in afstemming is met wat we werkelijk willen. Evert zat helemaal in het Nu te Zijn, daar op het podium van Het Huis Verloren. Een filosofische en leerzame avond.

Evert van de Ven

Evert van de Ven

Evert van de Ven

Boekentafel

Fotografie: Marieke Hoogland, Fotocchio
Karel en Caroline van Huffelen:
Maria Magdalena en de Oorspronkelijke Betekenis van KerstmisOp 12-12-2006 kwamen Karel en Caroline van Huffelen naar de Oosterkerk in Hoorn om te vertellen over Maria Magdalena en de oorspronkelijke betekenis van Kerstmis. Violiste Martine Nijenhuis verzorgde samen met "haar" saxofonist de live-muziek. Er hing een prachtige, zelfs gewijde sfeer in de kerk. Karel heeft vele wetenswaardigheden verteld en Caroline gaf waardevolle boodschappen door van o.m. Maria Magdalena. Ook signeerde zij boeken en schreef daar een persoonlijke boodschap in op. Voor wie nieuwsgierig is: lees hun boek "Maria Magdalena en de Schijnheiligen", zeer de moeite waard!

Karel en Caroline

Oosterkerk

Martine Nijenhuis

caroline signeert

Fotografie: Marieke Hoogland, FotocchioSpirituele avond met Ben Paus en Armèl JongTwee prachtige mensen in een bijzondere samenwerking: maandagavond 13 november 2006 in restaurantcafé Ridderikhoff. Ben Paus zat aan zijn tafeltje wastekeningen te maken die Armèl vervolgens in haar hand nam en ging "interpreteren". Ze beschreef feilloos de persoonlijkheid van degene voor wie het kaartje bedoeld was. Daarna was het nog een hele kunst om die persoon aan te wijzen, deze kreeg vervolgens vaak nog een aanvulling van Armèl in de vorm van tips en punten waar hij/zij aandacht aan zou kunnen besteden. De avond bestond verder voornamelijk uit uitdelen. Uitdelen van steuntjes in de rug, aanreiken van "sleuteltjes" voor bewustzijnsvergroting(zoals Ben zo mooi zei) en uitdelen van kaartjes met mooie wastekeningen en teksten erop en van mooi versierde kaarsen. Het publiek ging voldaan en tevreden naar huis. Een avond om nog eens te organiseren!

Armel Jong

Armel en Ben

Ben Paus

Ben en Armel

Fotografie: Marieke Hoogland, Fotocchio
Spirituele avond voor jongeren met Armèl JongOp maandagavond 2 oktober, in de wintertuin van restaurantcafé Ridderikhoff, hadden wij voor het eerst een speciale avond voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar georganiseerd. Er kwam een klein groepje op af en het werd, mede doordat er niet teveel mensen waren, een zeer inspirerende avond. Armèl werd bestookt met vragen en er was een mooie wisselwerking tussen haar en het publiek. Toen het onderdeel psychometrie kwam, had iedereen een voorwerp van zichzelf neergelegd. Armèl was zeer goed op dreef en gaf de meest mooie informatie door. Iedereen kwam aan de beurt en ging uiteindelijk met een goed gevoel naar huis. Wat ons betreft is een dergelijke avond voor herhaling vatbaar!

Armèl Jong

Wintertuin

Fotografie: Marieke Hoogland, FotocchioFoto's van de avond met Ilse Heijne 3 juli 2006Een hele gezellige, drukbezochte avond in de wintertuin van restaurantcafé Ridderikhoff. Ilse praatte honderduit en gaf ons veel informatie over de werking van de stenen, kinderen van deze tijd en haar eigen ontwikkelingsprocessen, die veel herkenning bij het publiek opriepen. Ook vertelde ze over haar plannen met de stichting SOIS. Een mooi initiatief dat veel belangstelling verdient. Wat een prachtig, bevlogen en natuurlijk mens.

Ilse Heijne

Ilse Heijne

Stenentafel 't Lichtstraaltje

Fotografie: Marieke Hoogland, Fotocchio


Foto's van de avond met Peter den Haring 7 juni 2006Deze avond met als thema "Hooggevoeligheid, een gave of een handicap?" werd gehouden in Het Huis Verloren aan het Kerkplein. Wij rekenden op ca. 60 mensen, maar al gauw bleek er een enorme belangstelling te zijn voor dit onderwerp en voor Peter den Haring, de reserveringen stroomden binnen. Gelukkig kon Het Huis Verloren maximaal 75 mensen plaatsen. We zaten vol. Maar wat bleek, op de avond zelf kwamen er nog heel veel extra mensen op de bonnefooi. Peter wilde absoluut niemand naar huis sturen. Uiteindelijk dan maar met tuinstoelen naar binnen en het podium op. We zaten bovenop elkaar, elke stoel kruk en tafel bezet, de organisatie en aanhang nog net een staanplaats achterin. En dat met een zaal vol hooggevoelige mensen! Er waren uiteindelijk meer dan 100 mensen binnen! Peter stak stormachtig van wal en gaf een geweldige performance. Vlak voor de pauze een zeer nuttige meditatie met z'n allen, waardoor iedereen er weer tegen kon om met zovelen bij elkaar in een ruimte te zijn. Peter gaf ook hele nuttige en praktische tips om beter met hooggevoeligheid om te kunnen gaan.
Wij vonden het een zeer geslaagde avond. Wordt vervolgd met een workshop op 14 oktober 2006.

Peter den Haring op het podium

Peter den Haring

Peter den Haring

Fotografie: Marieke Hoogland, Fotocchio


Foto's lezing Christiane Beerlandt 26 april 2006Deze avond werd gehouden in de Oosterkerk te Hoorn. Er waren zo'n 180 mensen op af gekomen. Christiane stak vol verve van wal en zat zo goed in haar energie dat ze twee keer een vol uur heeft gesproken, de avond eindigde dan ook veel later dan de bedoeling was. Wij vonden het een geslaagde avond, Christiane vond het een erg mooie locatie en inspirerend publiek. Ze komt graag nog eens terug naar Hoorn, en dan om een workshop te verzorgen.

Christiane Beerlandt

Armèl en Christiane

Publiek in de Oosterkerk

Christiane Beerlandt

Christiane Beerlandt

Fotografie: Marieke Hoogland, Fotocchio


Foto's lezing Armèl Jong, Praktisch Medium, 28 maart 2006Deze avond, het debuut van organisatiebureau De Nieuwe Aarde, werd gehouden in de sfeervolle wintertuin van Restaurantcafé Ridderikhoff, te Hoorn. Uitverkochte zaal! Geweldige ambiance en een zeer inspirerende Armèl. Kortom, het was een geslaagde avond.

Armèl Jong


Armèl Jong

Armèl Jong

Fotografie: Marieke Hoogland, Fotocchio